Cadru didactic din Buzău răsplătit cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler

ciurea_c-tin.jpgProfesorului Constantin Ciurea de la Colegiul ”B.P.Haşdeu” din Buzău i-a fost acordat, miercuri, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, festivitatea având loc la sala de protocol a Consiliului Judeţean Buzău.

“Este o onoare pentru învăţământul buzoian ca un reprezentant al său să primească această înaltă distincţie, profesorul de fizică Constantin Ciurea are o carieră didactică de 44 de ani, perioadă în care pregătit generaţii de excepţie, dar a dovedit şi vaste preocupări extradidactice – cum ar fi numismatica – care l-au făcut cunoscut în ţară şi în străinătate”, a declarat prefectul Paul Beganu.

La rândul său, profesorul Constatin Ciurea a declarat că distincţia primită îl onorează şi îl obligă, în acelaşi timp, ”Este o distincţie care mă onorează şi mă obligă în acelaşi timp, am scris 28 de cărţi dintre care 16 de fizică, iată însă că o latură mai puţin cunoscută a activităţii mele publicului larg, cea de colecţionar, m-a făcut cunoscut. Mulţumesc domnilor academicieni Dan Berindei şi Răzvan Theodorescu pentru sprijinul acordat la realizarea acestei lucrări de mare anvergură – “Decoraţii România”.

Profesorul Constantin Ciurea de la Colegiul ”B.P. Haşdeu” din Buzău a primit, prin Decret prezidenţial, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria H – Cercetare Ştiinţifică pentru lucrarea în cinci volume “Decoraţii România”.AGERPRES