Cursurile sunt suspendate în 1.195 de unităţi şcolare iar situaţia este dinamică

clasa-scoala.jpgCursurile vor fi suspendate luni în 1.195 de unităţi de învăţământ din ţară şi, având în vedere că situaţia este “dinamică”, numărul şcolilor care îşi nu vor desfăşura activitatea ar putea fi mai mare. Potrivit unui comunicat de presă al MECTS remis duminică, conducerea ministerului va comunica o nouă situaţie după reuniunile comandamentelor pentru situaţii de urgenţă care vor avea loc la ora 19.00.

“Potrivit raportărilor de duminică de la ora 15.00, se preconizează ca luni, 6 februarie, să funcţioneze toate şcolile din 20 de judeţe. În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ, în timp ce alte 10 judeţe înregistrează între 11 şi 300 de unităţi de învăţământ închise”, informează MECTS.

Totodată, în judeţele Vrancea şi Olt inspectoratele şcolare judeţene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ, în judeţul Buzău vor fi închise toate unităţile de învăţământ în afara grădiniţelor şi şcolilor generale din municipiile Buzău şi Râmnicu-Sărat, în judeţul Bacău vor fi închise 180 de unităţi de învatamânt şi în Botoşani 141 de unităţi de învăţământ. Aceste judeţe sunt cele mai afectate la aceasta oră. O avertizare meteo cu cod portocaliu de ninsori şi viscol a intrat în vigoare duminică de la ora 18.00 pentru partea de sud şi de sud-est a teritoriului ţării. Potrivit meteorologilor, de duminică de la ora 18 şi până miercuri 8 februarie la ora 10.00 vor fi ninsori, intensificări ale vântului, viscol şi polei în jumătatea de sud a ţării. AGERPRES