200 de locuri pentru învăţământul profesional în Sălaj

scoala-profes.jpgPeste 200 de locuri şi câte o bursă lunară de 200 de lei au fost puse la dispoziţia elevilor sălăjeni, absolvenţi ai claselor a IX-a, care doresc să-şi continue studiile în cadrul învăţământului profesional, începând cu anul şcolar viitor, prin programului naţional “Alege-ţi drumul”, a precizat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Ioan Abrudan.

“La nivelul judeţului Sălaj, conducerea Inspectoratului Şcolar a dispus înfiinţarea a 211 locuri la învăţământul profesional. Pentru admiterea la această formă de studiu, va fi pusă la dispoziţia elevilor o broşura informativă cuprinzând 16 întrebări care să lămurească toate aspectele privind înscrierea. Broşura a fost transmisă tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ”, a declarat Ioan Abrudan.

Clasele vor oferi calificări în domeniile: mecanic, construcţii, comerţ, turism şi alimentaţie publică şi fabricării produselor din lemn. Înscrierile pentru clasele profesionale încep în luna mai, iar elevii care sunt admişi vor primi lunar burse în valoare de 200 de lei. Ioan Abrudan a precizat că, în situaţia în care cererea depăşeşte oferta de locuri, şcoala, împreună cu operatorii economici parteneri, vor selecta cei mai potriviţi candidaţi prin intermediul interviurilor sau probelor de aptitudini.

Procesul educaţional prevăzut în cadrul şcolilor profesionale va dura doi ani, la finalizarea studiilor elevul primind un certificat de calificare recunoscut la nivel european în meseria pe care a ales-o. AGERPRES