Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept, este noul rector al Universităţii din Craiova

danisor_dan_claudiu.jpgProfesorul universitar dr. Dan Claudiu Dănişor a fost ales, luni, după al doilea tur de scrutin, în funcţia de rector al Universităţii din Craiova. Dănişor, decanul Facultăţii de Drept, a obţinut 505 voturi, iar contracandidatul său, prof.univ.dr. Nicu Panea, decanul Facultăţii de Litere – 362 de voturi, 12 voturi fiind anulate.

Al doilea tur de scrutin a avut loc, luni, între orele 8,00 şi 18,00, şi au participat 879 de persoane, reprezentând 90,34% din cele 973 de persoane cu drept de vot (cadre didactice şi de cercetare şi studenţi).

Dan Claudiu Dănişor, născut pe 23 aprilie 1968, a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în 1991, iar în 1996 a devenit doctor în drept la Universitatea din Craiova, unde predă din 1992, iar din 2009 este şi conducător de doctorat. Din 2008 este coordonatorul Departamentului de proiecte europene al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative şi decan al aceleiaşi facultăţi.

La primul tur de scrutin organizat pe 23 februarie pentru alegerea rectorului Universităţii au participat trei profesori universitari: Dan Claudiu Dănişor (care a obţinut 369 de voturi), Nicu Panea (303 voturi) şi Cezar Ionuţ Spînu (189 voturi). Întrucât niciunul nu a obţinut peste 50% din numărul de voturi, luni, a fost organizat cel de-al doilea tur de scrutin. Dănişor îl va înlocui în funcţia de rector al Universităţii din Craiova pe prof.univ.dr.Ion Vladimirescu, care a avut două mandate în această funcţie şi care, pe 7 februarie, a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Craiova. AGERPRES