La Galaţi, mutaţiile au crescut cu 20% în perioada înscrierilor pentru clasa pregătitoare şi clasa întâi

elevi clasa i.jpgCererile pentru mutaţii au crescut cu 20% de la începutul anului faţă de perioadele obişnuite, mai ales în perioada în care părinţii şi-au înscris copiii la clasa pregătitoare şi la clasa I. Şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, Florin Tofan, a declarat marţi că numărul cererilor pentru mutaţii a crescut în primele două luni ale anului şi s-a redus simţitor odată cu începutul lui martie, când înscrierile copiilor s-au încheiat.

“Nu aş putea să dau cifre exacte, dar cred că putem vorbi de o creştere cu 20% faţă de perioadele normale. Printre aceştia sunt şi oameni care într-adevăr şi-au schimbat domiciliul, dar am semnale că sunt mulţi cei care solicită o mutaţie pentru înscrierea la şcoală. Chiar am avut persoane care au venit în audienţă şi mi-au spus că vor să le fac mutaţia la urgenţă, pentru că altfel pierd perioada de înscriere. În acelaşi timp, această avalanşă de cereri s-a stopat la începutul lunii martie, când am înţeles că a început înscrierea”, a spus Florin Tofan.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a anunţat că a aflat că sunt cazuri în care părinţii s-au mutat fictiv ca să-şi poată înscrie copiii la şcoala pe care o vor. “Nu avem ce face. Nu suntem poliţişti să-i controlăm. Dar am văzut din aplicaţia on-line că la unele şcoli apar copii în plus faţă de cei pe care i-am înregistrat la recensământ”, a declarat inspectorul general Doruleţ Resmeriţă. AGERPRES