Elevii ieşeni sunt interesaţi de oferta educaţională a universităţilor din străinătate

riuf_2011.jpgElevii de la liceele de top din zona de est a ţării au venit, joi, la Iaşi, pentru că sunt interesaţi să îşi continue studiile în cadrul unor universităţi din ţări precum Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Germania, Franţa, Elveţia, Belgia.
Aproape 1.500 de tineri s-au informat în doar două ore de la deschiderea târgului educaţional
“Romanian International University Fair” (RIUF) despre ofertele celor peste 350 de tipuri de programe de licenţă şi peste 150 de master, oferite de reprezentanţi ai unui număr de 30 de universităţi din 10 ţări, printre care Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Germania, Franţa, Elveţia, Belgia şi România.

Elevii şi studenţii din zona Moldovei vizitează standurile şi asistă la prezentări despre oportunităţile oferite de universităţile internaţionale prezente la târg sau pot afla dacă sunt admişi la un program de studiu în străinătate.
Chiar dacă la simularea examenului de bacalaureat de anul acesta doar 27,14% din cei 6.104 elevi din judeţ au luat peste nota 6,00, peste 15 la sută dintre elevii Colegiului Naţional “Costache Negruzzi” vor să studieze la universităţi de renume din străinătate, precum Cambrige, Oxford, Princeton, doi dintre aceştia, olimpici internaţionali, fiind deja admişi la Universitatea Cambridge.

Nivelul educaţional la Colegiul “Costache Negruzzi” este unul ridicat, 90% dintre elevii care şi-au finalizat studiile au medii peste 9,00, majoritatea dintre ei fiind olimpici naţionali şi internaţionali. “Anul acesta, deocamdată, 15% din cei 145-150 de elevi de clasa a XII-a şi-au trimis dosarele pentru înscrierea la universităţi din străinătate. Unii au fost admişi deja, alţii au dosarele în curs de studiere, altora li s-a impus ca nota de la bacalaureat să fie între 9,50 şi 10. Anul trecut a fost vârful maxim, 34 din cei 150 de elevi fiind admişi la universităţi din ţările nordice, dar, mai ales, la universităţi de prestigiu, precum Cambrige, Yalle, Harvard, Oxford, Princeton. O altă treime dintre elevi a optat pentru universităţile de medicină din ţară. A fost o promoţie aproape de aur, aş putea spune”, a declarat prof.dr. Camelia Gavrilă, directorul Colegiului “Costache Negruzzi”.

Camelia Gavrilă şi-a exprimat regretul că un astfel de târg educaţional a fost organizat “cam târziu” pentru elevii care în luna iunie vor absolvi liceul. AGERPRES