Târgul Educaţional şi de Tabere şi-a deschis porţile la Sala Palatului

targ_educational.jpgTârgul Educaţional şi de Turism, destinat exclusiv şcolilor private, şi-a deschis porţile la Sala Palatului din Capitală şi a adunat 30 de expozanţi cu oferte variate.

“În acest târg avem treizeci de expozanţi, dintre care douăzeci sunt instituţii educaţionale private, care pornesc de la grădiniţe, şcoli generale şi liceu, iar ceilalţi zece expozanţi reprezintă tabere de studiu sau tematice. Părinţii pot găsi grădiniţe private care pornesc de la 150 de euro pe lună până la instituţii care ajung undeva la 3000 de euro pe lună sau 8000 de euro pe an de studiuŢ, a declarat Lucian Morteanu, organizatorul târgului.

Şi în şcoli, dar şi în tabere, accentul se pune pe învăţarea limbii engleze de către cei mici.
Astfel, la grădiniţa Prikindel şi Şcoala Metropolitană, se studiază engleza şi germana intensiv, iar din toamnă se va înfiinţa şi o şcoala gimnazială.

Absolvenţii Şcolii Metropolitane primesc, la sfârşitul ciclului şcolar, un certificat Trinity sau Cambridge care le permit elevilor să-şi continue studiile în afara graniţelor. “Din septembrie vom deschide porţile şi copiilor pentru gimnaziu. De exemplu, la cursul primar avem limba engleză intensiv, însemnând şase sau şapte ore pe săptămâna cu profesorul nostru de limbă engleză şi profesor vorbitor nativ. Şi în grădiniţă şi în şcoală ţinta pe studiul limbii engleze este obţinerea certificatelor internaţionale Trinity şi Cambridge”, a declarat Irina Negoiţă, director educaţional.

Părinţii care vor să investească în educaţia copiilor pot plăti şi 5000 de euro pe lună.
“Costul pentru acest program la şcoală este de 5280 de euro pe an educaţional, însemnând din septembrie până în iunie. Pentru grădiniţă, preţul pe program lung, pentru 11 luni pe an, este de 4200 de euro”, a precizat Irina Negoiţă.

Printre şcolile private care îşi prezintă oferta, în acest an, la Sala Palatului, se numără şi Grădiniţa şi Şcoala Spectrum sau Şcoala Internaţională din Bucureşti (The Intrenational School of Bucharest), unde copiii ţin cursuri doar în limba engleză.
Elevii care vor să înveţe limba engleză, dar să se şi plimbe, pot opta pentru o tabără de vară în Anglia, Malta, Scoţia, Irlanda, Germania sau Grecia. În taberele destinate copiilor, pot merge şi părinţii, care vor plăti separat. Profesorii şi părinţii pot alege şi o tabără de grup.

“Avem o tabără de grup foarte interesantă anul acesta în SUA şi în Canada. Copiii merg la Washington, unde au cursuri de limbă engleză timp de o săptămână, după care vor pleca într-un tur prin America.şi Canada. Vor vedea New York, vor vedea cascada Niagara, Toronto, Montreal, Ottawa. Această tabără costă 2400 de dolari de persoană şi este de trei săptămâni. În această tabără pot merge copii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, a declarat Camelia Cojocărescu, reprezentant Agenţia Mara&Study Turism.

Târgul Educaţional şi de Turism, care se află la cea de-a doua ediţie, se desfăşoară la Sala Palatului de joi până luni, între orele 10.00 şi 18.00. AGERPRES