Modelul “Danubius”, aplaudat de Maestrul Cambridge pe podiumul excelenţei academice internaţionale

danubius_logo.jpgUniversitatea Cambridge din Marea Britanie, acolo unde mai toţi tinerii cu aspiraţii elitiste doresc să se instruiască, tineri care au moştenit ideea de valoare, din ce în ce mai palidă în societatea noastră, a publicat Ghidul excelenţei 2012, o colecţie de poveşti inspiratoare, inovatoare, de iniţiative revoluţionare şi modele de excelenţă în domeniul învăţământului, toate adunate din experienţa mondială.

Dar să vedem ce înseamnă excelenţa în viziunea creatorilor acestui Ghid. Excelenţa ar trebui să fie un scop continuu pentru universităţi, având în vedere faptul că, prin excelenţă înţelegem a oferi tinerilor cele mai bune oportunităţi, a oferi pieţei muncii absolvenţi de calitate şi a construi o societate în care oamenii gândesc creativ şi critic. Pentru a ajunge aici, furnizorii de educaţie trebuie să îşi reîmprospăteze practica în lumina priorităţilor de guvernare, a contextului internaţional şi a ideilor emergente.

Ghidul Excelenţei 2012 examinează toţi aceşti factori, paginile sale cuprinzând exemplele de bună practică în educaţie, pornind la chiar propriul exemplu – Universitatea Cambridge, şi asta pe bună dreptate, dacă avem în vedere clasarea pe locul în topul celor mai bune universităţi din lume, clasament realizat de QS World University.

Surpriză de proporţii pentru Universitatea “Danubius” din Galaţi, povestea acestei instituţii de învăţământ fiind relatată în Ghidul Excelenţei, în capitolul dedicat învăţământului universitar – un produs valoros care permite dezvoltarea abilităţilor şi obţinerea unor calificări vitale. Un titlu rezonant Heart of Europe (Inima Europei) anunţă ceea ce urmează a fi scris despre Universitatea “Danubius”. Amintim doar câteva nuanţe: Modernă şi aflată într-o ameţitoare evoluţie, Danubius devine rapid un centru al excelenţei internaţionale în domeniile academice de bază, parte din elita universităţilor europene.

Singura universitate din România prezentă în Ghidul Excelenţei, povestea Danubius este de inspiraţie, o iniţiativă avansată şi un model de bună practică, creionat de Universitatea Cambridge pentru a reflecta provocările şi punctele forte ale învăţământului universitar global.

Recunoaşterea meritelor Universităţii “Danubius”, a faptului că vocea efortului întregii comunităţi academice de aici de a fi cei mai buni, este auzită şi redată într-o publicaţie realizată de către un titan în domeniul învăţământului superior, nu poate decât să impulsioneze această comunitate să menţină ropotul aplauzelor pe scena mondială a excelenţei academice.

Vă invităm să vizualizaţi acest Ghid la adresa: www.cusu-excellence.org.

danubius_cambridge.jpg