Trei licee din Sfântu Gheorghe, partenere în proiectul 3M

Consiliile de elevi de la trei licee din municipiul Sfântu Gheorghe participă la un proiect comun ce are ca scop crearea de legături între tinerii români şi maghiari.

Proiectul denumit 3M se va derula în perioada 3-5 aprilie şi prevede o serie de întâlniri şi acţiuni comune între elevii maghiari de liceele ‘Szekely Miko’ şi ‘Mikes Kelemen’ şi cei români de la Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Sfântu Gheorghe. Fiecare liceu va prezenta partenerilor un proiect de succes, drept urmare Colegiul ‘Szekely Miko’ a ales proiectul cu care participă la un concurs organizat de Agenţia Spaţială Europeană, corul Liceului ‘Mikes Kelemen’ va susţine un concert, iar Colegiul ‘Mihai Viteazul’, care are un club foarte bun de Dezbateri Academice, va organiza meciuri demonstrative de debate.

Miercuri, tinerii implicaţi în proiectul 3M vor participa la acţiunea ‘Verde pentru Cultură’, care are ca scop ecologizarea parcului dendrologic al Centrului de Cultură Arcuş.
În cea de-a treia zi, dedicată sportului, vor avea loc campionate în toate cele trei licee – ping-pong la Colegiul National ‘Mihai Viteazul’, streetball la Liceul teoretic “Mikes Kelemen” şi fotbal la Colegiul ‘Szekely Miko”.

Coordonatorii proiectului au declarat că scopul acestuia este de a ‘rupe barierele de comunicare create de-a lungul anilor’, inclusiv prin separarea şcolilor pe criterii lingvistice.
Proiectul 3M este organizat de Asociaţia de Tineret ECOU şi se circumscrie săptamânii ‘Şcoala altfel’. AGERPRES