Universitatea Politehnică Bucureşti ar putea avea acelaşi număr de locuri, susţine rectorul

univ_politehnica_buc_.jpgRectorul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat, miercuri, că nu crede că instituţia pe care o conduce va avea în anul universitar viitor alocate mai puţine granturi faţă de numărul de locuri pentru studenţi de până acum.

Costoiu a precizat că UPB este singura universitate din România care are toate programele de studii în categoria A, se află în primele universităţi din ţară şi de aceea nu va avea un număr mai mic de locuri decât anul trecut.

“Nu ştim care este legătura între numărul de granturi care a scăzut faţă de anul trecut cu 25% şi valoarea grantului, nu ştim care este raportul dintre cele două elemente”, a spus rectorul UPB.

Potrivit acestuia, ar trebui precizat că numărul de locuri de studenţi finanţaţi integral de la bugetul de stat va fi cu 25% mai mic faţă de anul trecut.

“Salutăm decizia MECTS de a finanţa excelenţa şi o sprijinim numai că trebuie să menţinem cel puţin în valoarea de anul trecut indicatorii de excelenţă. După ceea ce noi am văzut în drafturi, indicatorii de excelenţă scad masiv. Dacă anul trecut până la 30% din finanţare venea din indicatorii de calitate, anul acesta valoarea scade spre 10-12%, ceea ce nu este în spiritul a ceea ce se discută”, a susţinut Costoiu. AGERPRES