Olt: sute de candidaţi pentru mai puţin de 100 posturi titularizabile în învăţământ

examen-de-titularizare.jpgLocurile de muncă în sistemul de învăţământ continuă să prezinte interes pentru cei care le-ar putea ocupa, în condiţiile în care în judeţ numărul celor înscrişi la concursul de titularizare depăşeşte de peste trei ori numărul posturilor vacante.

Inspectorul de resurse umane din Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Mihaela Giogan, a precizat, miercuri, că în judeţ s-au înscris peste 300 de candidaţi ce vor susţine examenul de titularizare în vederea ocupării unor posturi în învăţământ, numărul posturilor titularizabile vacante fiind de numai 99.

“Pentru concursul de titularizare sunt vacante 99 de posturi titularizabile, adică având viabilitate mai mare de patru ani şi 18 ore, iar netitularizabile, adică având o viabilitate mai mică de patru ani sunt disponibile 149 de posturi întregi. Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru educatori şi învăţători, iar concurenţa va fi mare, ca şi în anii anteriori, pentru că sunt peste 300 de candidaţi înscrişi la concurs. În unele situaţii candidaţii vor susţine examen deşi nu există post titularizabil, în speranţa că vor obţine o notă mare şi vor putea ocupa un post cu durată determinată”, a spus Mihaela Giogan.

Aceasta a menţionat că în perioada mai-iunie candidaţii vor susţine probele practice, iar pe data de 2 august concursul scris.

Anul trecut în judeţul Olt numărul posturilor titularizabile a fost mai mic de 50, iar numărul candidaţilor cu note peste 5 la examenul de titularizare a fost mai mare de 150. Majoritatea candidaţilor cu note peste 7 au ocupat posturi de suplinitori calificaţi, cu o durată determinată a contractului de muncă. AGERPRES