La Galaţi va avea loc ediţia a VII-a a Simpozionului Internaţional “Valori didactice naţionale, premise pentru un învăţământ european”

Pe 9 iunie, de la orele 9.00, Casa Corpului Didactic Galaţi , în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi, organizează ediţia a VII-a a Simpozionului Internaţional “Valori didactice naţionale, premise pentru un învăţământ european”.
Obiectivul simpozionului îl constitutie facilitarea procesului de diseminare a modelelor educaţionale de bună practică, în vederea transformării şcolii în factor activ de inducere a progresului în toate domeniile de activitate.

La simpozion sunt invitate să participe cadre didactice de toate specializările din şcolile judeţului Galaţi şi alte judeţe din România, din Republica Moldova, din Ucraina, reprezentanţi ai unor ONG-uri specializate pe probleme de educaţie şi cultură.

Secţiunile simpozionului sunt:

A. Secţiunile cu tematică opţională

A1: Proiecte educaţionale cu autofinanţare;

A2: Proiecte cu finanţare europeană;

A3: Auxiliare didactice cu ISBN (reviste de specialitate, culegeri, caiete speciale, ghiduri de bune practici publicate în cadrul unor proiecte finanţate etc);

A4: Publicaţii-reviste şcolare, ziare, news-letters ale unor proiecte finanţate;

A5: Beletristică- poezie, proză, eseuri etc;

B. Secţiunile cu tem “Educaţia pentru dezvoltare durabilă- educaţie pentru viaţa planetei”

Lucrările acestor secţiuni vor face obiectul unei expoziţii deschise în sala de desfăşurare a Simpozionului.

B1: Fotografii ale unor machete/ obiecte/ tablouri/ lucrări din materiale reciclabile (hârtie, carton, peturi, doze aluminiu, dopuri, saci, folii de plastic, capace etc;)

B2: Afişe publicitare cu mesaj ecologic;

B3: Caricatură, grafică cu mesaj din domeniul educaţiei pentru dezvoltare durabilă;

Înscrierile se fac până la data de 23 mai 2012, orele 12, la Casa Corpului Didactic Galaţi, Strada Gării nr. 35, Cod 800 222, Telefon 0236/ 41 47 49, Fax 0236/ 46 58 60, pe baza fişei de înscriere Simpozion Galaţi 2012, postată pe site-ul ccdgalati.ro, astfel: la biroul Cabinet metodic, etaj II/ pe faxul CCD Galaţi 0236 46 58 60/ pe adresa de mail: simpozion7galati@yahoo.com. Taxa de participare este de 40 de lei, care se achită la casieria CCD Galaţi, sau se depune în contul RO 73TREZ3065003XXX000098 deschis la Trezoreria Galaţi. Fiecare autor achită taxa de participare, chiar dacă lucrarea are mai mulţi autori. Pentru secţiunile (B1-B3), un autor plăteşte o taxă de participare pentru maxim 4 fotografii/ 4 afişe / 4 lucrări de grafică/etc.

Persoană de contact: Maricica Stanciu, prof. metodist Casa Corpului Didactic Galaţi. Adresa de mail: stanciuccdgalati@gmail.com.