UNTSR a lansat cinci centre de informare antreprenorială pentru tineri

petrea_gabriel_2008.jpgUniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din România a lansat cel de-al cincilea centru de informare antreprenorială pentru tineri, a declarat, miercuri, Gabriel Petrea, lider-partener al organizaţiei studenţeşti.

“Este cel de-al cincilea centru înfiinţat în cadrul proiectului ‘Tineri antreprenori de succes’ dintr-o serie de 16 centre de informare antreprenorială care vor fi realizate în cele mai importante poluri universitare din ţară. Prin intermediul centrelor de informare antreprenorială, experţii din cadrul proiectului vor facilita diseminarea informaţiilor necesare persoanelor interesate de iniţierea unei afaceri pe cont propriu. În lunile martie-aprilie 2012 vor avea loc înscrieri la cursurile antreprenoriale furnizate în cadrul proiectului prin completarea unui chestionar care se va regăsi pe site-ul www.antreprenoridesucces.ro”, a afirmat Petrea.

Potrivit acestuia, obiectivul proiectului “Tineri antreprenori de succes” vizează stimularea iniţierii de afaceri pentru 3.000 de studenţi sau absolvenţi de studii superioare, care doresc să desfăşoare o activitate independentă.

“În acest sens, în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale ţării, vor fi înfiinţate centre de informare antreprenorială cu privire la mediul de afaceri, la oportunităţile de iniţiere/ dezvoltare a afacerilor, precum şi la legislaţia relevantă. Prin creşterea potenţialului antreprenorial al grupului ţintă, proiectul contribuie la creşterea ocupabilităţii, competitivităţii şi mobilităţii forţei de muncă. Susţinerea dezvoltării afacerilor este generatoare de noi locuri de muncă pentru tineri, contribuind la creşterea nivelului de ocupare la nivel naţional şi la favorizarea creării unei pieţe a muncii flexibile şi inclusive”, a susţinut Gabriel Petrea.
Lansarea centrului a avut loc în cadrul proiectului ”Tineri antreprenori de succes” cofinanţat din Fondul Social European.

Proiectul este coordonat de Ministerul Educaţiei, având ca parteneri Federaţia ”Junior Chamber International România”, SC Extreme Training SRL şi Uniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din România. AGERPRES