Au mai rămas doar câteva zile până la cea de-a V-a ediţie a Galei Profesorului Bologna

gala_prof_bologna.png

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România organizează în perioada 12 – 13 mai, la Iași, cea de-a V-a ediţie a Galei Profesorului Bologna.

“Gala Profesorului Bologna” este un proiect anual desfășurat la nivel național cu scopul de a premia și motiva acele cadre didactice care aduc cel mai semnificativ plus de valoare educaţiei din România, din perspectiva studenților. Aceștia sunt profesorii care ne formează cu adevărat ca profesioniști și ca oameni, modele demne de urmat care promovează Învățământul Centrat pe Student și sunt o adevarată sursă de inspirație și motivație pentru generația noastră.

În cadrul ediţiei din acest an au fost nominalizați de către studenți pentru a primi distincţia de Profesor Bologna un număr de peste 600 profesori din majoritatea universităților românești, cei mai mulți dintre aceștia provenind din marile centre universitare: Bucureşti – 57, Iaşi – 68, Timişoara – 34 şi Cluj-Napoca – 81.

Festivitatea de acordare a distincţiilor de “Profesor Bologna”, va avea loc pe data de 12 mai 2012, de la ora 18 în Aula “Mihai Eminescu” din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind urmată de un cocktail în “Sala Paşilor Pierduţi” din cadrul aceleiaşi universităţi.

De asemenea, în cadrul festivităţii de premiere se va lansa Ghidul “Învăţământ Centrat pe Student”, document a cărui importanţă este dată în primul rând de faptul că este prima publicaţie din România care expune implementarea unui învăţământ centrat pe student prin prisma beneficiilor pe care acest model le aduce studenţilor, profesorilor şi instituţiilor de învăţământ superior per ansamblu. Un alt aspect important de menţionat în ceea ce priveşte această publicaţie este faptul că ea va conţine o listă de indicatori care vor ajuta universităţile româneşti să fie aureflexive în ceea ce priveşte implementarea acestui model în educație, parcurgerea acestei serii de indicatori evidenţiind măsura în care învățământul este sau nu centrat pe student în fiecare dintre instituții în parte.

Tot în cadrul festivității, va fi înmânată participanților o revistă a evenimentului care va conţine atât articole ale profesorilor premiaţi în ediţiile anterioare ale proiectului în care aceștia descriu impactul pe care obținerea acestei distincții l-a avut asupra carierei lor, cât și modul în care această distincţie a reprezentat o responsabilizare a profesorilor față de studenți. Vor fi incluse, de asemenea, cuvinte din partea organizatorilor și articole de specialitate despre subiecte centrale din domeniul educației precum “Învățământul Centrat pe Student” şi “Procesul Bologna”.

În acest an Gala Profesorului Bologna a fost organizată de către Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Liga Studenților Economiști și Liga Studenților Electrotehniști în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. De asemenea, proiectul a fost sprijinit de către Centrul Educaţia 2000+, Techsoup, Edumanager, Evenimente Studenteşti, PIM şi Florand.