Giurgiu: proiect şcolar dedicat apei, desfăşurat sub egida Comisiei Europene

Cei aproximativ o mie de elevi ai Şcolii ”Sfântul Gheorghe” din municipiul Giurgiu au participat, marţi, la un proiect sub egida Comisiei Europene, în cadrul Săptămânii Verzi.
”’Apa – esenţa vieţii’ este primul proiect iniţiat de Şcoala generală ‘Sfântul Gheorghe’ din municipiul Giurgiu în cadrul Săptămânii Verzi şi desfăşurat sub egida Comisiei Europene”, a declarat, marţi, organizatorul acestui proiect, preşedintele Asociaţiei de părinţi de la Şcoala ”Sfântul Gheorghe”, Ionel Muscalu.

El spune că prin acţiunea desfăşurată marţi la Giurgiu organizatorii încearcă să conştientizeze copiii cu privire la valoarea apei şi faptul că aceasta nu trebuie risipită.
Pentru a cunoaşte mai multe despre acest element vital, apa, elevii au efectuat o vizită la Uzina de Apă Giurgiu pentru a urmări circuitul apei de la captare la staţia de epurare.

La finalul vizitei a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură realizată de elevii şcolii, cu tema ”Esenţa vieţii-apa”, dar şi o festivitate de premiere a celor care au participat la un concurs de eseuri pe aceeaşi temă. AGERPRES