Aproximativ 880 de candidaţi susţin proba scrisă la română a bacalaureatului special

Un număr de 880 de candidaţi susţin luni proba scrisă la limba şi literatura română a sesiunii speciale a bacalaureatului pentru olimpici. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 29 mai, pe 30 mai proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 31 mai limba şi literatura maternă pentru elevii olimpici aparţinând minorităţilor naţionale.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18,00), iar depunerea contestaţiilor în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18,00 – 22,00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu – Karpen” din Bacău găzduiesc, în perioada 19 mai – 1 iunie, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline.

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, se va afla luni, la Bacău, pentru a verifica modalitatea în care se desfăşoară prima probă scrisă la limba şi literatura română din cadrul sesiunii speciale de bacalaureat. În urma alocării de fonduri de către Guvern, cele două centre de examinare din Bacău, care găzduiesc sesiunea specială a bacalaureatului, beneficiază, începând cu proba scrisă, de un sistem de supraveghere video. AGERPRES