Platforma online unde ideile studenţilor întâlnesc potenţialul finanţator din mediul de afaceri

“Bursa de proiecte” este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, care îşi propune să dezvolte spiritul inovativ-antreprenorial al studenţilor din patru universităţi româneşti prin crearea unei platforme online unde să-şi tranzacţioneze ideile de business.

Proiectul este un parteneriat la nivel naţional între Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (beneficiarul), 4 instituţii universitare de prestigiu – Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Ştefan cel Mare, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, Univesitatea Ovidius din Contanţa- Novensys Corporation (partenerul IT) şi Gold Agama Consulting (partenerul de comunicare).

“Bursa de proiecte” se adresează deopotrivă studenţilor care vor să-şi vadă ideile de business puse în practică, dar şi oamenilor de afaceri care sunt în căutare de idei proaspete şi viabile. Astfel, în primă fază studenţii participă la cele cinci cursuri dezvoltate în cadrul proiectului care îi învaţă parcursul de la idee la plan de afaceri, apoi lucrează la un plan de proiect ce va fi postat pe platforma online a bursei de proiecte. Oamenii de afaceri vor avea acces la ideile studenţilor şi vor putea licita pentru ideile pe care vor să le implementeze.

Proiectul a debutat în noiembrie 2010, iar principalele activitati derulate au fost: lansarea conceptului de “bursă de proiecte”, dezvoltarea celor 5 cursuri şi sesiunile de instruire cu studenţii, dezvoltarea platformei online, dar şi campania de promovare a proiectului de la nivelul fiecărei universităţi. Până în acest moment circa 1200 de studenţi au urmat cursurile şi au beneficiat de consultaţii în vederea valorificării ideilor prin construcţia unui proiect viabil.

Pentru mai multe detalii despre proiect vizitaţi www.bursa-proiecte.ro sau www.facebook.com/Bursadeproiecte.