Victor Ponta: “Nu profesorii universitari sunt obiectul suprataxării, ci cei cu venituri nejustificate”

ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Bookfest, că nu profesorii universitari fac obiectul posibilei suprataxări, ci aceia care lucrează în companiile şi societăţile de stat ale căror venituri sunt nejustificabile.

“În continuare, consider că veniturile uriaşe – şi nu folosesc termenul de nesimţite că îi aparţine domnului Boc – , din punctul meu de vedere, sunt absolut nejustificate, ale celor care lucrează în societăţi şi companii de stat, nu mă las şi acelea trebuie să revină la o limtită rezonabilă”, a spus Ponta, după ce a participat la lansarea cărţii “Despre China” de Henry Kissinger, în traducerea lui Paul Dobrescu.

El a susţinut că deşi nu-i păsuieşte pe profesorii universitari, care au venituri de peste 4.500 de lei, nu aceştia sunt obiectul suprataxării.

“Sunt câţiva profesori universitari, dar nu aceia sunt obiectul dorinţei mele de suprataxare, ci cei care câştigă mulţi prea mulţi bani în companiile şi societăţile stat şi spun asta pentru că chiar dacă o să-i schimbăm pe cei puşi de PDL, nu vreau să-i punem pe unii de la PSD şi PNL care câştigă tot atât, că tot nu merită”, a spus prim-ministrul.

El a mai spus că aceia care lucrează la stat şi au venituri ridicate ar trebui să plece la privat.

“Dacă sunt atât de buni, şi domnul – ştiţi bine de care vorbesc – şi mulţi alţi domni care primesc sute de milioane (lei vechi – n.r.) lucrând la companii şi societăţi de stat, să se ducă la companii private. Dacă acolo compania privată îi plăteşte şi le apreciază meritele este în regulă, dar la stat 350 de milioane de lei (vechi – n.r.) pe lună ca să fii consilier într-o societate de stat care nici nu are concurenţă şi care, sincer să fiu, cred că se poate administra de o mie de ori mai bine, cu asta nu o să mă împac şi tot o să rezolv problema. Am discutat deja cu dl ministru de Finanţe, dl Georgescu, care gândeşte ca mine pe această temă şi o să venim cu soluţia legislativă în aşa fel încât să nu ne dea în judecată şi să câştige după aceea”, a completat Ponta. AGERPRES