Victor Ponta susţine programul de monitorizare video a tuturor şcolilor din România

ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta a declarat marţi, la Tulcea, că susţine programul de monitorizare video a tuturor unităţilor de învăţământ din România, aceasta fiind o măsură pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli.

“Vor rămâne camere de luat vederi în şcoli şi nu numai pentru examenul de bacalaureat. Susţin programul pe care ministrul Educaţiei, Liviu Pop, l-a propus pentru a avea în toate şcolile din România supraveghere video în primul rând pentru a combate violenţa în şcoli. Vorbim de camere de luat vederi care să funcţioneze tot timpul pentru a vedea când apar acte de violenţă, când apar persoane străine în şcoli. Susţin acest proiect şi îl voi finanţa”, a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă susţinută al Tulcea, premierul Victor Ponta.

Referindu-se la declaraţiile ministrului Educaţiei, Liviu Pop, privind scoaterea camerelor de luat vederi din şcoli şi a introducerii anul viitor a unui bacalaureat diferenţiat, şeful Executivului a menţionat că acestea nu sunt decizii de Guvern, ci păreri personale. “Când voi lua o decizie, voi anunţa”, a menţionat premierul Victor Ponta. AGERPRES