Ministrul Liviu Pop consideră că programul “Şcoala Altfel” ar trebui regândit şi reaşezat în calendarul şcolar

pop_liviu1.jpgMinistrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat joi că programul “Şcoala Altfel” trebuie readaptat, “poate regândit şi îmbunătăţit”, dar că nu trebuie să se renunţe la el.

În opinia ministrului, o prioritate va fi regândirea şi reaşezarea în calendarul şcolar. “Competiţia ‘Şcoala Europeană’ este un element de tradiţie şi reprezintă un program amplu în care toţi cei implicaţi au devenit ambasadorii şcolii. Sper să crească în calitate şi numărul de participanţi. Îi felicit pe toţi cei implicaţi”, a afirmat ministrul Educaţiei cu prilejul acordării certificatelor celor 61 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare ale celei de-a IX-a ediţii a competiţiei menţionate.

În cadrul aceleiaşi festivităţi, au fost premiate şi zece activităţi câştigătoare în cadrul competiţiei “O activitate de succes în săptămâna Şcoala Altfel!”. La această ediţie a concursului ”Şcoala Europeană” s-au înscris 110 unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Pe primele trei locuri s-au clasat Şcoala cu clasele I-VIII ”Coresi” din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa (179 puncte), Colegiul Militar Liceal ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, judeţul Prahova (175 puncte) şi Grupul Şcolar Industrial Petrol Moreni, judeţul Dâmboviţa (172 puncte).

Competiţia Naţională ”Şcoala Europeană” se adresează unităţilor şcolare care participă la proiectele de parteneriat din cadrul Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii al Comisiei Europene şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectate în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Din 2004 şi până în prezent, la competiţia pentru obţinerea certificatului ”Şcoala Europeană” au participat 1.219 unităţi şcolare din toate judeţele ţării, 253 au fost premiate iar dintre acestea, 166 deţin, la acest moment, certificatul. AGERPRES