Şefii de promoţie din liceele Capitalei au fost premiaţi de municipalitate

Şefii de promoţie din toate liceele Capitalei au fost premiaţi miercuri de către municipalitate prin Centrul pentru Programe şi Proiecte Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret, în cadrul unui proiect promovat de edilul-şef Sorin Oprescu.

Directorul adjunct al Centrului pentru Programe şi Proiecte Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Capitalei, Ruxandra Simion, a spus că elevii au fost recompensaţi cu diplome in honoris din partea primarului general şi în plus vor beneficia de o excursie gratuită la Viena şi Budapesta la sfârşitul anului. A fost premiat elevul cu cea mai mare medie din anii de liceu.

“Este o acţiune care îşi propune să premieze şi răsplătească elevii merituoşi din Bucureşti. În momentul de faţă sunt 130 de elevi din 110 unităţi de învăţământ, zece dintre ei au media 10 pe linie, în toţi cei patru ani de liceu. Este şi un bilanţ al anilor de şcoală, le dorim un drum bun în viaţă. Sunt olimpicii Capitalei, cei mai buni şi serioşi elevi”, a spus Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Elevii au apreciat iniţiativa municipalităţii. Lavinia Maria Bernea, elevă în clasa a XII-a la

Colegiul Naţional Mihai Viteazul, a declarat că a obţinut în cei 4 ani de liceu media generală de 9,98. “Pentru a avea acest rezultat am muncit mult, dar nu a fost foarte greu. Am aflat de această acţiune după ce am fost anunţată şefă de promoţie. Învăţ mult, dar este normal. Eu trebuie să învăţ că trebuie să ştiu cât mai multe şi notele mari vin şi ele”, a spus ea.
Nicolae Dumitru din clasa XII-a de la Liceul Cronos a menţionat că a obţinut media generală 9,12. “Nu învăţ foarte mult, sunt inteligent nativ”, a afirmat Nicolae. Stancu Mădălina Ştefania de la Liceul Ion Barbu a arătat că media de 9,96 a calificat-o printre premianţi. “Îmi place să învăţ şi iniţiativa este bună, dar sunt şi puţin dezamăgită că vineri am fost anunţată să fiu aici şi a fost amânată acţiunea pentru acum. Din păcate nu m-a anunţat nimeni şi am venit degeaba”, a mărturisit ea. AGERPRES