S-a definitivat noua echipă de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman

Noua echipă de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman a fost constituită vineri prin instalarea inspectorului general adjunct, profesorul Emilian Vrăjitoarea, fost director al Grupului Şcolar Tehnic din Alexandria.

Prefectul judeţului Teleorman, Zorinel Niculcea, a dat citire ordinului Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin care Emilian Vrăjitoarea este numit în această funcţie prin detaşare în interesul învăţământului.

Anterior, în fruntea IŞJ a fost numită ca inspector general profesoara Valeria Gherghe din Alexandria, care l-a înlocuit pe Constantin Amarie din Roşiorii de Vede, deputat al PSD şi apoi al PD şi PDL în mandatul 2004-2008.

De asemenea, la IŞJ Teleorman au fost schimbaţi mai mult de jumătate dintre inspectorii pe domenii de specialitate.

Atât inspectorul general, cât şi inspectorul şcolar adjunct, urmează să participe la concursurile pentru astfel de funcţii, care se vor organiza până la începerea anului de învăţământ 2012-2013.

Zorinel Niculcea a declarat că nu-şi propune să dea sfaturi de specialitate şi să se implice în învăţământ, “cum fac cei ce se pricep la toate”, dar este hotărât să “acorde tot sprijinul în rezolvarea unor probleme care ţin de finanţarea acestui sector, de asigurarea cu mijloace de transport sau de acoperirea teritorială cu unităţi de învăţământ, după ce unele s-au închis în mod nejustificat”. AGERPRES