UNSR a lansat opt centre de antreprenoriat pentru tineri

petrea_gabriel_2008.jpgUniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din România a lansat vineri la Universitatea din Petroşani cel de-al optulea centru de antreprenoriat.

“Acesta este cel de-al optulea centru înfiinţat în cadrul proiectului Tineri Antreprenori de Succes dintr-o serie de 16 centre de informare antreprenorială existente în cele mai importante poluri universitare din ţară. Prin intermediul centrelor de informare antreprenorială, experţii din cadrul proiectului vor facilita diseminarea informaţiilor necesare persoanelor interesate de iniţierea unei afaceri pe cont propriu. În lunile martie-aprilie 2012 vor avea loc înscrieri la cursurile antreprenoriale furnizate în cadrul proiectului prin completarea unui chestionar care se va regăsi pe site-ul www.antreprenoridesucces.ro”, a declarat Gabriel Petrea, lider partener Uniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din România.

Proiectul vizează stimularea iniţierii de afaceri pentru 3.000 de studenţi sau absolvenţi de studii superioare, care doresc să desfăşoare o activitate independentă. În acest sens, în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale ţării vor fi înfiinţate centre de informare antreprenorială cu privire la mediul de afaceri, la oportunităţile de iniţiere şi dezvoltare a afacerilor precum şi la legislaţia relevantă.

În scopul îmbunătăţirii competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale, 800 de tineri vor participa la cursuri de formare antreprenorială – nivel de bază, iar 320 – la cursuri de nivel avansat, aceştia urmând a elabora planuri de afaceri complete, planuri dintre care 40 vor primi sprijin în vederea concretizării.

“Prin creşterea potenţialului antreprenorial al grupului ţintă, proiectul contribuie la creşterea ocupabilităţii, competitivităţii şi mobilităţii forţei de muncă. Sprijinul acordat demarării activităţilor independente şi ocupării pe cont propriu dezvoltă autonomia, flexibilitatea şi spiritul de iniţiativă ale tinerilor. De asemenea, susţinerea dezvoltării afacerilor este generatoare de noi locuri de munca pentru tineri, contribuind la creşterea nivelului de ocupare la nivel naţional şi la favorizarea creării unei pieţe a muncii flexibilă şi inclusivă”, a spus Petrea. Lansarea centrului a avut loc în cadrul proiectului “Tineri Antreprenori de Succes”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 3 – “Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”.
Proiectul este coordonat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, având ca parteneri Federaţia “Junior Chamber International România”, SC Extreme Training SRL şi Uniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din România.

UNTSR a lansat joi al şaptelea centru de antreprenoriat la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. AGERPRES