Încă un post de inspector şcolar general adjunct la Inspectorul Şcolar Sălaj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj va avea doi inspectori şcolari generali adjuncţi, după ce, până în prezent, a existat un singur asemenea post, noul adjunct urmând a fi, începând de luni, Szabo Ştefan, demis din această funcţie vineri.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar, Gheorghe Bancea, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a fost emis deja ordinul prin care Szabo Ştefan este reînvestit în funcţia de inspector şcolar general adjunct, prin suplimentare de posturi.

“Pe lângă actualul adjunct al instituţiei, avem o suplimentare de post de inspector şcolar general adjunct, şi anume Szabo Ştefan. Motivul care a stat la baza înfiinţării noului post este că, la nivelul judeţului, avem minorităţi naţionale care trebuie reprezentate în cadrul inspectoratului. Prin urmare, Szabo Ştefan va prelua atribuţiile postului odată cu primirea, la inspectorat, a ordinului de numire în funcţie”, a declarat Gheorghe Bancea.

Szabo Ştefan fusese eliberat din funcţie vineri, printr-un ordin emis de ministrul Educaţiei, el fiind înlocuit, de Maria Pop, membru PSD şi profesor de fizică la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu-Ilarian” Zalău. ZZn noua structură el va împărţi atribuţiile cu actualul inspector şcolar general adjunct.

Odată cu preluarea atribuţiilor în domeniu, fostul inspector şcolar general adjunct va prelua şi funcţia de preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat, deţinută încă de la începutul lunii ianuarie a anului în curs şi până vineri, 29 iunie, când a fost eliberat din funcţie.
Fostul şi noul inspector şcolar adjunct al ISJ Sălaj, Szabo Stefan, lucrează în sistemul de învăţământ de peste 43 de ani. Szabo a fost, pentru o perioadă de 11 ani, profesor de chimie la Şcoala Gimnazială din Şamşud, iar din 1980 este profesor titular de chimie la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei, unde predă după eliberare din funcţia de inspector şcolar adjunct. Szabo a fost inspector şcolar adjunct al ISJ Sălaj în perioada 2005-2012.

Szabo Ştefan este căsătorit, are are doi copii şi patru nepoţi, fiind membru al UDMR Sălaj de peste 10 ani. La nivel internaţional, este brevetată “Metoda Szabo” de rezolvare a unui tip de probleme de chimie. AGERPRES