“Valea Bistritei – materia ce naşte energie” – a doua ediţie a şcolii de vară la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

bacau_scoaladevara.jpgÎn perioada 9-15 iulie, la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău are loc cea de-a doua ediţie a şcolii de vară “Valea Bistriţei – materia ce naşte energie”. Programul din acest an se derulează sub genericul “Cunoaşte Moldova la ea acasă”. Proiectul este iniţiat de Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău şi sprijinit financiar de către Consiliul Judeţean Bacău.

“Obiectivul principal este acela de a prezenta participanţilor un areal identitar regional pe care ne dorim să-l reliefam prin tradiţiile şi obiceiurile din zona Moldovei, dar şi prin cinstirea personalităţilor. Sigur că a vorbi despre identitate într-o perioadă cum e cea actuală este un demers anevoios, dar noi credem că cel mai scurt drum spre demnitate este cel prin care îţi asiguri identitatea, prin asumarea a ceea ce eşti. Într-o Europa unită în diversitate, trebuie să ştim cine suntem. E o realitate falsă că Europa uniformizează. Realitatea este că Europa asigură fiecăruia dreptul de a fi aşa cum este. Tocmai asta ne propunem să aratăm în această şcoală de vară”, a declarat asist. univ.dr. Alin Popa, de la Facultatea de Litere, manager de proiect.