Universitatea Oradea va accesa o linie de credit pentru salarii, având sume blocate în proiecte europene

univ_oradea_.jpgSenatul Universităţii Oradea a aprobat o hotărâre a Consiliului de Administraţie pentru accesarea de către universitate a unei linii de finanţare în limita fondului de salarii pe o lună şi elaborarea de către Consiliul de Administraţie a unei metodologii de recuperare a sumelor angrenate în împrumut.

Potrivit unui comunicat al Universităţii remis vineri, această măsură este necesară în condiţiile austerităţii bugetare cu care se confruntă instituţia, sumele indisponibilizate la nivelul instituţiei, împrumutate pentru proiecte şi nerecuperate, ridicându-se la 12.800.000 de lei, în ultima decadă din iunie. Pentru comparaţie, fondul de salarii aferent lunii iulie se ridică la 5.330.000 de lei.

Conducerea universităţii a motivat că pentru a evita un eventual blocaj în asigurarea plăţii salariilor de bază, legislativul universitar a aprobat raportul comisiei de buget-finanţe care dă undă verde procedurii de accesare, la nevoie, de către Universitatea din Oradea a unei linii de finanţare în limita fondului de salarii pe o lună.

Consiliul de Administraţie al instituţiei este însă cel care va evalua oportunitatea angajării unui asemenea credit, va determina costurile care le presupune şi, potrivit celor stabilite de Senat, în caz de accesare a liniei de credit, va adopta măsuri eficiente de rambursare a sumelor împrumutate. AGERPRES