Concurenţă de cinci pe un post în învăţământ, la titularizare în judeţul Galaţi

examen titularizare.jpgPeste 1.000 de candidaţi s-au înscris pentru cele 193 de posturi la titularizare în judeţul Galaţi, concurenţa fiind de 5,5 pe loc.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, pentru examenul de ocupare a unui post în învăţământ s-au înscris 1.063 de candidaţi, dintre care doar 902 vor participa la concurs, restul venind la repartiţie cu notele din anii anteriori.

Iniţial, instituţiile de învăţământ au fost anunţate că îşi vor putea angaja singure profesorii, dar ulterior s-a revenit asupra acestei decizii. Deşi şcolile respective şi-au înscris cadrele didactice şi vor fi centre de examen, candidaţii vor primi subiecte la fel ca toată lumea şi tezele vor fi corectate în centre la nivel naţional.

La Galaţi, examenul de titularizare se va desfăşura în patru centre: unul pentru şcolile care s-au asociat cu ISJ Galaţi pentru a susţine examenul centralizat, la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, Colegiul Pedagogic şi Şcoala Nr. 29.

Anul acesta sunt titularizabile 193 de posturi, dintre care cele mai multe, aproape jumătate, sunt pentru învăţătoarele de la clasele pregătitoare. Cadrele didactice vor mai avea la dispoziţie şi 1.328 de posturi netitularizabile, dintre care doar 237 sunt catedre complete, restul de 898 fiind incomplete.

Examenul scris va avea loc pe 2 august. Pe 6 august se vor afişa rezultatele parţiale. Contestaţiile se vor depune pe 6 şi 7 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 9 august. AGERPRES