Diplome şi sejururi americane pentru studenţii Universităţii “Danubius” din Galaţi

danubius_arcadia.jpgColaborarea Universităţii “Danubius” cu lumea academică internaţională aduce o oportunitate studenţilor creativi, isteţi şi “altfel”. Ei pot acum să interacţioneze cu profesori şi colegi de generaţie americani, la început online, iar apoi face-to-face, la Galaţi, dar şi în Philadelphia, la Universitatea Arcadia.

Este vorba de cursuri honors, create pentru cei cărora costurile studiilor în străinătate nu le sunt accesibile, dar vor să se conecteze direct la stilul de lucru şi modul de gândire ale colegilor din alte colţuri al lumii. Cele două module se vor axa pe Conducerea globală – Global Leadership, dar şi pe Justiţia socială.

Pe lângă orele de curs şi seminar tipice, studenţii celor două universităţi vor avea ocazia să se întâlnească de două ori pe săptămână, în dispute relaxate de idei. Parte din acestea vor fi dirijate de un profesor modern, la fel de open-minded ca şi studenţii participanţi. Iar întâlnirile la care vor discuta doar studenţii între ei vor fi şi cele mai palpitante, într-un stil relaxat, pur studenţesc, liber de rutina programelor de studii sau teama gafelor din sala de curs.

Conducerile celor două universităţi, Danubius din Galaţi şi Arcadia din Philadelphia, SUA, au gândit această abordare pentru a-i stimula pe tineri către o perspectivă diferită, în contact cu alţi tineri ca şi ei. În ciuda diferenţelor dintre nivelurile de trai şi mentalităţi, experienţa întâlnirilor dintre studenţii americani ai Arcadiei şi cei ai Danubius va încerca să demonstreze că există asemănări uimitoare în construcţia schelelor soluţiilor la diverse probleme specifice României, Statelor Unite sau altor ţări.

Programul le va oferi tinerilor ocazia să-şi facă bagajele pentru a-şi vizita colegii de la celălalt capăt al fibrei optice, la finalizarea modulelor. În decursul vizitelor reciproce, se vor putea confrunta face-to-face, culminând astfel în cel mai plăcut mod demersurile comune de a-şi stimula gândirea analitică şi critică prin acest curs comun inedit.