82% dintre candidaţii la titularizare gălăţeni au obţinut medii peste nota cinci

examen-de-titularizare.jpgUn procent de 82% dintre candidaţii care au participat la examenul de titularizate din judeţul Galaţi au obţinut medii peste cinci, a anunţat, miercuri, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Diamanta Bulai.

Potrivit acesteia, dintre cei 753 de candidaţi care s-au prezentat la concursul pentru examenul de ocupare al unui post în învăţământ, la Galaţi, 116 s-au retras în timpul examenului, iar o teză a fost anulată, astfel că au fost trimise comisiei de evaluare 636 de teze, dintre care opt au fost notate cu zece. Totodată, 308 teze-respectiv 48,42% -au primit note peste şapte, alte 206 au avut medii între cinci şi şapte, iar 111 medii între 1,01 şi 4,99. A existat şi un candidat cu nota 1.

“Rezultatele sunt bune, dacă ne gândim la faptul că un procent de 82% dintre candidaţi au obţinut medii peste cinci. Acestea nu sunt mediile de repartizare – notele obţinute la teza scrisă se înmulţesc cu trei, se adaugă nota de la inspecţia specială, iar totalul se împarte la patru. Dat fiind faptul că anul acesta sunt 193 de posturi titularizabile iar numărul celor care au obţinut note peste şapte este de 308, vom fi în situaţia ca peste o sută de persoane să nu se poată titulariza şi să rămână suplinitori”, a declarat Bulai.

Contestaţiile se pot depune miercuri, urmând ca rezultatele finale să se afişeze vineri. Prima şedinţă publică de repartizare a celor cu medii peste şapte va avea loc pe 13 august, iar pe 16 august va fi a doua şedinţă publică, pentru cei cu note peste cinci. AGERPRES