În judeţul Iaşi, peste 6.200 de copii sunt înscrişi în clasa pregătitoare

gavrila_camelia.jpgPeste 6.200 de copii sunt înscrişi în una din cele 322 de clase pregătitoare ce urmează să funcţioneze, începând din anul şcolar 2012-2013, la nivelul judeţului Iaşi, a declarat, luni, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Camelia Gavrilă.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului au fost înfiinţate 322 de clase pregătitoare şi 387 de clase I. Pentru clasa pregătitoare sunt 6.265 de elevi înscrişi şi pentru clasa I sunt 7.968.

Şefa ISJ Iaşi susţine că în prezent sunt peste 200 de solicitări venite din partea părinţilor care vor să li se soluţioneze situaţiile copiilor până la 1 septembrie 2012, pentru clasa pregătitoare şi clasa I.

“Comisia judeţeană va soluţiona peste 200 de solicitări până la 1 septembrie, pentru clasa pregătitoare şi clasa I. Aceste cifre sunt explicabile din mai multe motive, fluctuaţiile date de slujbele părinţilor, părinţi care au copii înscrişi la o şcoală unde vor să-l înscrie şi pe celălalt, sau motive ce ţin de mutarea în alte clase. Până la începutul lunii septembrie vom vedea ce oferte vom sugera”, a spus Camelia Gavrilă. AGERPRES