Şcoală internaţională de vară, organizată de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră

Peste 100 de studenţi înscrişi la programe de masterat şi doctorat din România şi alte patru ţări vor participa, în perioada 15-25 august, la o şcoală internaţională de vară organizată la Constanţa de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN) , cu tema “Concepte Avansate şi Perspective în Managementul Surselor Energetice Regenerabile”.

Pe lângă masteranzi şi doctoranzi din România, Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Moldova, la eveniment sunt aşteptaţi lectori de mare prestigiu atât din cele cinci ţări menţionate, cât şi din Austria şi Azerbaijan.

RUMN a informat, luni, printr-un comunicat remis presei, că programul şcolii de vară include, în afara cursurilor şi a activităţilor practice ale studentilor, vizite la staţia de epurare Constanţa Sud – RAJA Constanţa, platforma de incinerare a deşeurilor de la fabrica de ciment Lafarge Medgidia şi la un parc eolian.

“În mod special, pentru acest eveniment a fost invitată o caravană mobilă pentru demonstrarea tehnologiilor utilizate în valorificarea energiilor regenerabile de la Institutul pentru Cercetări în Domeniul Tehnologiilor Energetice pe Bază de Hidrogen (ICHET), de la Istanbul, şi caravana mobilă a Societăţii Ecohornet Bucureşti, pentru prezentarea incineratoarelor pe bază de biomasă peletizată”, au menţionat organizatorii. Conform acestora, activităţile derulate pe durata şcolii de vară au ca scop orientarea studenţilor către cele mai avansate abordări în managementul surselor energetice regenerabile şi a domeniilor de actualitate pentru activitatea de cercetare ştiinţifică.

Evenimentul se derulează în cadrul proiectului ARGOS “BSUN Joint Master Degree Study Program on the Management of Renewable Energy Sources”, finanţat de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Regionale prin intermediul Black Sea Basin Joint Operational Programme 2007-2013. AGERPRES