Galaţi: o treime dintre posturile didactice titularizabile vor intra la o nouă repartizare

marin_laura.jpgUn număr de 126 din cele 193 de posturi titularizabile din judeţul Galaţi au fost ocupate, după prima şedinţă publică de repartizare a celor care au obţinut medii peste şapte în urma concursului de ocupare a unui post în învăţământ, a anunţat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Laura Marin.

“Au fost ocupate 126 dintre cele 193 de posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată. S-a intrat în ordinea mediilor, fără probleme sau incidente. Cea de-a doua şedinţă publică de repartizare va avea loc pe 16 august, pentru cei cu note peste cinci, iar apoi vor urma celelalte etape – pretransfer şi detaşare. În perioada 29-31 august se va face repartizarea posturilor pentru cei care au susţinut examene în 2010 şi 2011”, a spus Laura Marin.

La concursul de titularizare s-au prezentat 753 de candidaţi dintre care 116 s-au retras în timpul examenului, iar o teză a fost anulată. Au fost trimise comisiei de evaluare 636 de teze, dintre care opt au fost notate cu zece, 308 au primit note peste şapte, alte 206 au avut medii între cinci şi şapte, iar 111 medii între 1,01 şi 4,99. A existat şi un candidat cu nota 1,00.

Notele de la teze nu au fost cele de la repartizare pentru că, în conformitate cu procedura, media de repartizare se calculează astfel: nota obţinută la teza scrisă se înmulţeşte cu trei, se adaugă nota de la inspecţia specială, iar totalul se împarte la patru. AGERPRES