A fost schimbat directorul Casei Corpului Didactic Sălaj

Directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sălaj, Sanda Bulgărean, a fost demisă din funcţie, joi, locul acesteia fiind luat de Corina Emilia Forţ, profesor de istorie la Liceul Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Gheorghe Bancea, a dat citire joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ordinelor de demitere, respectiv numire în funcţie la conducerea CCD Sălaj, emise de ministrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu.

“În cursul zilei de joi am primit de la minister două ordine. Unul dintre acestea prevede încetarea, de la data emiterii prezentului ordin, a numirii prin detaşare în interesul învăţământului la conducerea CCD a directorului Sanda Bulgărean, aceasta urmând a reveni la catedra rezervată. Al doilea ordin prevede numirea prin detaşare în interesul învăţământului a profesorului Corina Emilia Forţ, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii, dar nu mai târziu de finele anului şcolar în curs”, a precizat Gheorghe Bancea.

Inspectorul şcolar a apreciat activitatea celor două profesoare, mai exact calităţile de manager ale Sandei Bulgăreanu şi reuşitele profesionale în funcţia de director a CCD Sălaj, respectiv pregătirea şi profesionalismul Corinei Forţ la catedră şi nu numai.
Noul director al CCD Sălaj a declarat că şi-a stabilit deja un plan de măsuri pentru îndeplinirea activităţilor.

“Consider că un profesor cu adevărat bun este cel care mai întâi se învaţă pe sine şi mai apoi pe alţii. Pornind de la acest crez, în ultimii 5 ani am urmat mai multe cursuri de formare şi pregătire profesională, acumulând astfel 392 de credite. Îmi doresc să-mi încep activitatea prin accesarea de programe de formare continuă pentru cadre didactice, precum şi pentru personal didactic auxiliar. De asemenea, voi susţine o nouă organizare, funcţionare şi dezvoltare a centrelor de documentare şi informare din reţeaua şcolară din judeţ, precum şi continuarea proiectelor accesate de fosta conducere”, a spus aceasta.

Sanda Bulgărean a ocupat funcţia de director la CCD Sălaj începând din luna ianuarie a anului 2011. Aceasta va reveni la catedra rezervată, respectiv de profesor de geografie la Şcolile Gimnaziale “Simion Bărnuţiu” şi “Corneliu Coposu” din Zalău.

Corina Forţ este în vârstă de 38 de ani şi este căsătorită. Ea a predat timp de 13 ani în învăţământul sălăjean, în ultimii 11 ani fiind profesor de istorie cu gradul didactic I la Liceul Sportiv “Avram Iancu” din Zalău. Are două diplome de masterat în management curricular (obţinută în 2011) şi în management educaţional (din 2006) şi mai multe diplome privind pregătirea profesională. AGERPRES