Colegiul Naţional Decebal din Deva a fost reabilitat cu fonduri europene

col decebal.jpgLucrările de reabilitare a spaţiilor de învăţământ din cadrul Colegiului Naţional “Decebal” din Deva s-au încheiat, după doi ani, aproape 80% din valoarea totală a investiţiei fiind asigurată din sume nerambursabile, câştigate de instituţia de învăţământ în baza unui proiect cu finanţare europeană, derulat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Principalele lucrări de construcţii executate au fost cele de reabilitare a reţelelor termice, electrice, a celor de apă şi canalizare. De asemenea, s-au înlocuit pardoselile, sala de sport a fost extinsă, iar terenul de sport din curtea colegiului a fost modernizat. Au mai fost efectuate lucrări de tencuieli, zidărie şi finisaje interioare”, a declarat vineri directorul liceului, Florin Ilieş, cu prilejul recepţiei finale a investiţiei.

În plus, elevii instituţiei de învăţământ vor beneficia de două cabinete de informatică dotate cu echipamente de ultimă generaţie, iar mobilierul şcolar a fost schimbat cu unul nou.
Proiectul denumit “Reabilitarea ansamblului de clădiri şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Naţional Decebal Deva” a avut o valoare totală de 9,37 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 7,35 milioane de lei. Cofinanţarea a fost asigurată din fonduri ale bugetului local. Lucrările au început în aprilie 2010 şi s-au încheiat în august 2012.

Colegiul Naţional “Decebal” din Deva este considerat unul dintre liceele hunedorene de elită, la examenul de Bacalaureat din vara acestui an aici înregistrându-se o promovabilitate de 91,46%, ceea ce a situat unitatea de învăţământ pe locul al treilea în judeţ. AGERPRES