Studiu pilot la USAMV Cluj-Napoca în domeniul internariatului

usamv_cluj_mare.jpgConsiliul Facultății de Medicină Veterinară (FMV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca a hotărât demararea programelor de specializare profesională postuniversitară a medicilor veterinari, respectiv programe de tip internariat și rezidențiat, în conformitate cu Legea Educaţiei şi cu directivele Uniunii Europene.

Colegiul Medicilor Veterinari din România și-a exprimat disponibilitatea de a colabora în realizarea unui studiu pilot la FMV Cluj-Napoca în domeniul internariatului, cuprinzând admiterea, derularea, evaluarea și certificarea competențelor, precum și acordarea de puncte în cadrul programului național de pregătire profesională.

Acest studiu pilot presupune implementarea unei specializări profesionale postuniversitare de tip internariat (internship) în domeniul științelor clinice vizând medicina de urgență și terapia intensivă veterinară. În acest sens, FMV Cluj-Napoca oferă din resurse proprii două burse de studio.

Programul “Internariat în medicina de urgență și terapia intensivă veterinară” se derulează în perioada 10 septembrie 2012 – 9 octombrie 2013 şi-l are coordonator pe conf. dr. Mircea Mircean. Alte informatii se pot obtine de la adresa Informatii aici