Edenred a emis în România tichetul cu numărul 2.000.000.000

edenred_tichet.jpgLa 13 ani de la emiterea primului tichet de masă din România, Edenred anunţă atingerea unui prag impresionat: 2 miliarde de tichete de masă Ticket Restaurant emise în ţara noastră.

Primul tichet de masă din România a fost un Ticket Restaurant, emis de Edenred în data de 17 martie 1999, cu valoarea nominală de 16 000 de lei vechi.

În prezent, valoarea nominală a unui tichet de masă este de 9 lei. Tichetele de masă Ticket Restaurant sunt utilizate de 35 000 de companii şi de peste 1 milion de angajaţi, care le pot cheltui în peste 55 000 de magazine şi restaurante afiliate.

Tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu din România datorită faptului că sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, exonerate integral de taxe social-salariale şi taxe social-patronale. Începând cu drepturile lunii iulie 2010, tichetele de masă sunt impozitate cu cota de 16% corespunzătoare impozitului pe venituri din salarii, plătibil de angajat.

Alte tipuri de tichete şi carduri emise de Edenred România sunt tichetele de cadouri Ticket Cadou, tichete de asistenţă socială Ticket Asist, tichete de creşa Ticket Creşa, tichete de îngrijire medicală Ticket Medica, tichete de vacanţă Ticket Vacanta, carduri cadou Compliments.