22 de clase pregătitoare de la sate vor funcţiona simultan cu cele primare în judeţul Galaţi

marin_laura.jpgPeste 10% dintre cele 207 clase pregătitoare înfiinţate la nivelul judeţului Galaţi vor funcţiona simultan cu clasele primare, a anunţat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Laura Marin.

Potrivit acesteia, 22 de clase pregătitoare din mediul rural, cum ar fi cele din satele Priponeşti, Crăieşti şi Nărteşti, vor funcţiona după acest program.

,,S-a recurs la această variantă pentru că numărul copiilor înscrişi la clasa pregătitoare este prea mic pentru a forma o clasă întreagă. Cum, însă, copiii din clasa pregătitoare nu pot fi transportaţi cu microbuzele şcolare până la şcoala din comună, ei vor învăţa în satele lor, la un loc cu elevii celorlalte clase primare”, a spus Marin.

Inspectorul şcolar general a precizat că au fost asiguraţi învăţătorii pentru clasele pregătitoare, în timp ce pentru completarea deficitului de cadre didactice pentru celelalte clase primare se va apela inclusiv la învăţătorii pensionaţi.

Cât priveşte dotările din clasele pregătitoare, mobilierul este instalat în 192 de unităţi, iar în 15 încă se mai aşteaptă băncile elevilor, întârzierea fiind determinată de faptul că furnizorul a avut probleme cu transportul, dar situaţia urmează a fi reglementată până la începerea anului şcolar. AGERPRES