Aproape 60% dintre clasele pregătitoare bistriţene vor funcţiona în regim de predare simultană

clasa pregatitoare.jpgElevii din 104 clase pregătitoare înfiinţate în judeţul Bistriţa-Năsăud, ceea ce reprezintă aproape 60% din total, vor învăţa în regim de predare simultană, urmând să împartă clasa cu alţi elevi din ciclul primar, potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Carmen Roiban.

“La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud vor funcţiona, în anul şcolar 2012-2013, 179 de clase pregătitoare. Dintre acestea, 75 vor fi independente, iar restul vor funcţiona în regim cu predare simultană. Astfel, din cele 104 clase cu predare simultană care au clase pregătitoare, 71 de clase au cel mult cinci copii, iar 33 de clase cu predare simultană au în clasa pregătitoare între cinci şi zece copii”, a declarat Roiban.

Situaţiile în care elevilor li se va preda simultan se întâlnesc în mediul rural, unde vor funcţiona 13 clase cu doar câte un copil în clasa pregătitoare, 11 clase cu câte doi copii, 17 clase cu câte trei copii, 16 clase cu câte patru copii şi 14 clase cu câte cinci copii.

În ceea ce priveşte dotarea cu mobilier corespunzător a claselor pregătitoare, două şcoli din totalul de 85 încă nu au primit acest mobilier, fiind vorba de Şcoala generală “Avram Iancu” din municipiul Bistriţa şi şcoala generală din comuna Măgura Ilvei. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Bistriţa-Năsăud, termenul limită pentru livrarea mobilierului a expirat marţi.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, şcoala va începe în 17 septembrie pentru 2.138 de elevi de la clasa pregătitoare şi 3.182 de elevi înscrişi în clasa întâi. AGERPRES