Aproximativ o treime din şcolile din judeţul Giurgiu nu au autorizaţii de funcţionare

scoala5.jpgAproximativ o treime din numărul şcolilor din judeţul Giurgiu nu au autorizaţii de funcţionare pentru anul şcolar 2012-2013, principalele motive fiind lipsa alimentării cu apă şi lipsa grupurilor sanitare în clădirile şcolilor.

“În ceea ce priveşte autorizaţiile de funcţionare a şcolilor din judeţ pot spune că din ultima analiză a reieşit faptul că un număr de 68 de şcoli din cele aproximativ 190 din judeţ nu aveau autorizaţii de funcţionare, dar pot spune că până la finalul acestei săptămâni toate şcolile din judeţ vor avea autorizaţii de funcţionare”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Crişu.

Ea spune că în municipiu toate şcolile au autorizaţii de funcţionare, iar principalele motive pentru care şcolile din celelalte localităţi din judeţ nu au autorizaţii de funcţionare sunt legate de lipsa apei curente şi a grupurilor sanitare pe care “toată lumea le-ar vrea în incinta şcolilor, dar mai sunt şi grupuri sanitare în curtea şcolilor”. AGERPRES