Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” şi-a deschis deja porţile

usamv_is_deschidere.jpgAnul universitar 2012 – 2013 a debutat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi pe 17 septembrie. Noul an universitar a fost marcat printr-o deschidere oficială, care s-a desfăşurat în Aula Magna “Haralamb Vasiliu” a Universităţii.

Evenimentul a fost unul de proporţii pentru întreaga comunitate ieşeană şi a reunit toţi reprezentanţii autorităţilor locale. La eveniment au participat, din partea USAMV din Iaşi, Rectorul Vasile Vîntu, Prorectorii Gheorghe Savuţa, Ioan Ţenu, Constantin Leone şi Paul Boişteanu, alături de Primarul Gheorghe Nichita, Prefectul Romeo Olteanu şi Preşedintele Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei.

Toţi invitaţii au avut, în alocuţiunile prezentate audienţei, cuvinte de laudă pentru instutuţia ieşeană, iar studenţii au fost încurajaţi în demersul devenii lor. Cele mai mari emoţii le-au avut însă studenţii anului I, “bobocii”, care au reuşit să ocupe, în urma concursului de admitere din iulie şi septembrie, un loc la USAMV Iaşi. Anul acesta, instituţia a avut o admitere de succes, locurile la buget fiind ocupate aproape în totalitate încă din prima sesiune, cea din iulie, iar cele cu taxă în sesiunea din toamnă. La Universitatea ieşeană învaţă aproximativ 5.000 de studenţi, din care peste 800 sunt boboci. Festivitatea de deschidere a noului an universitar s-a încheiat cu acordarea de premii şi burse studenţilor meritoşi ai USAMV Iaşi.