Elevii şi copiii de la mai multe de şcoli şi grădiniţe din Târgovişte ar putea învăţa la iarnă în frig

elevi4.jpgElevii şi copiii de la 24 de şcoli şi grădiniţe din Târgovişte riscă să înveţe la iarnă în frig, a declarat, marţi, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

De asemenea târgoviştenii abonaţi Termica s-ar putea să nu aibă căldură şi apă caldă. Autorităţile locale nu au luat nicio decizie în legătură cu societate de producţie şi distribuţie a agentului termic. De patru luni societatea nu mai furnizează apă caldă abonaţilor.

Soluţia cu care a venit executivul primăriei este montarea de centrale termice, într-o primă etapă la şcoli şi grădiniţe, apoi la blocurile ANL şi la cele sociale.

”Deja este extraordinar de târziu, foarte târziu pentru ca la 15 noiembrie sau 1 decembrie copiii să aibă căldură în şcoli. Dar mai există o speranţă”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

Edilul a spus că va convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Târgovişte, unde va pune pe ordinea de zi propunerea de montare de centrale termice unităţilor de învăţământ racordate la Termica. Majoritatea în consiliu este deţinută de USL şi PP-DD, iar primarul PDL Gabriel Boriga nu are susţinerea necesară pentru propunerea sa.

Reprezentanţii USL din Consiliul Local Târgovişte susţin că nu este o soluţie montarea centralelor termice, costul acestora fiind foarte mare, respectiv 8,4 milioane de euro. De asemenea viceprimarul (PSD) al municipiului Târgovişte, Ion Ţuţuianu, a declarat că, şi dacă vor fi montate aceste centrale, este nevoie să fie plătită datoria pe care Termica o are la Distrigaz. Reprezentanţii USL Dâmboviţa susţin că trebuie găsite soluţii de redresate a Termica.
Directorul Termica, Ion Popescu, a anunţat că pentru repornirea societăţii este nevoie de 17,8 milioane de lei.

Termica are datorii la Distrigaz de 7,2 milioane de lei, la ANAF de trei milioane de lei, din cauza cărora are conturile blocate, are datorii de un milion de lei către furnizori. De asemenea societatea are credite în derulare.

La acest moment Termica are peste 2.500 de abonaţi, primarul Gabriel Boriga susţinând că, în afara celor 24 de unităţi de învăţământ, de blocurile ANL şi de cele sociale, sunt 500 de abonaţi la sistemul centralizat de termoficare. AGERPRES