Evenimente speciale de toamnă la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj_mare.jpgProgramul evenimentelor speciale de toamnă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca va debuta cu “Aniversarea a 50 de ani de Învăţământ Medical Veterinar la Cluj-Napoca”, eveniment ce va avea loc miercuri, 26 septembrie, începând cu ora 10.00 în Aula Magna “Mihai Şerban”, eveniment ce va cuprinde, de-a lungul întregii zile, o serie de activităţi cu caracter festiv şi ştiinţific: mesajele invitaţilor, conferirea titlurilor de Doctor Honoris Causa Profesorului Alexandru Şonea (FMV Bucureşti) şi Profesor Honoris Causa Doctorului Horaţiu Olaru (AGMVR Bucureşti), workshop-ul “Educaţia veterinară în Europa: o provocare pentru viitor”, începând cu ora 15.30 (în aceeaşi locaţie).

Aniversarea va fi urmată, în perioada 27-29 septembrie, de cel de-al 11-lea Simpozion Internaţional “Perspective ale agriculturii Mileniului III”, prilej care va reuni în amfiteatrele USAMV Cluj-Napoca peste 500 de specialişti români şi străini, cadre didactice de la universităţile de profil din România şi universităţile partenere din Europa.

Deschiderea acestui eveniment internaţional va avea loc la ora 09.00 în data de 27 septembrie în Aula Magna “Mihai Şerban” din incinta campusului. Acest simpozion reprezintă la fiecare ediţie un bun prilej pentru schimburi de informaţii, experienţe, concepte şi viziuni din domeniile vaste ale agriculturii, tehnologiei şi ştiinţei alimentelor, zootehniei, biotehnologiei, medicinii veterinare şi ale altor discipline conexe, scopul evenimentului fiind acela de a promova si sprijini formarea unor poli europeni de excelenţă ştiinţifică.

Paralel cu simpozionul international, în perioada 26-28 septembrie, va avea loc şi cea de-a doua conferinţă COST FA1006 (Europen Cooperation In Science and Technology) cu tema “Produse naturale din plante: de la ştiinţă la bioproduse”. Programul conferinţei va conţine o serie de prezentări, prelegeri şi postere ştiinţifice, prezentate de participanţi din 18 ţări, cadre didactice cercetători şi numeroşi doctoranzi şi postdoctoranzi, dornici de a comunica rezultatele muncii lor din cadrul proiectului european.

Manifestările acestei săptămâni se vor încheia cu Ceremonia de deschidere a noului an universitar, eveniment ce va avea loc luni, 1 octombrie 2012, începând cu ora 10.00 în Aula Magna „Mihai Şerban”. La această ceremonie sunt aşteptaţi şi o parte din cei 1.825 de studenţi noi admişi în acest an la cele trei cicluri de studiu, care, alături de părinţii şi prietenii lor, vor putea beneficia de acţiunea „Porţilor deschise” pentru a vizita campusul USAMV Cluj-Napoca care grupeaza în prezent aproape 7.000 de studenţi.