Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizeaza Saptamana Excelentei Iesene

gavrila_camelia.jpgSaptamana 8-12 octombrie este Saptamana Excelentei Iesene, dedicata recunoasterii performantei elevilor si a profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele internationale si nationale. Festivitatea este deschisa de vernisajul expozitiei Fascinatia absolutului in arta, expozitie realizata de elevii de la Colegiul de Arta “Octav Bancila” Iasi.

“Atingerea excelentei in invatamantul iesean a devenit, astazi, o permanenta preocupare pentru a face din actul didactic un demers spiritual constructiv, investind in fiinta elevilor valori morale si intelectuale ce vor da roade in timp, fara a exclude interesul pentru performanta la concursuri scolare si olimpiade, ca o forma superioara de verificare a propriilor evolutii, de confruntare intelectuala cu ceilalti si cu sinele profund, precum si ca initiere a tinerilor pentru parcurgerea unor trasee academice, valorice si profesionale de succes in societatea postmoderna”, apreciaza coordonatorul proiectului, Inspector Scolar General, prof. dr. Camelia Gavrila.

Gala Olimpicilor, cel mai asteptat eveniment al saptamanii, s-a desfasurat la Palas Iasi pe 11 octombrie, cand a acut loc premierea elevilor olimpici la nivel international si national, in aria cultura generala. Vineri, 12 octombrie, are loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursuri specifice din domeniul artelor, al sportului si al tehnologiilor.

Saptamana se incheie cu deschiderea festiva a Centrului de Excelenta, vineri, 12 octombrie, incepand cu ora 17.00, la Colegiul de Arta “Octav Bancila”.