Cel mai mare târg de universităţi din România îşi deschide porţile sâmbătă

riuf_mare.jpgSâmbătă şi duminică, 20-21 octombrie, Sala Palatului va fi locul de întâlnire a tuturor elevilor şi studenţilor români interesaţi de studiul internaţional şi de oportunităţi de dezvoltare personală. Pe parcursul celor 2 zile, cei peste 60 de expozanţi din 16 ţări din Europa, America şi Asia îşi vor prezenta ofertele educaţionale şi vor răspunde întrebărilor despre studiul în străinătate.

Vizitatorii RIUF vor avea acces la această ediţie la peste 500 de tipuri de programe de licenţă şi peste 300 de master, oferite de universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Grecia, SUA, Germania, Franţa plus alte destinaţii. Printre expozanţi se numără şi câteva dintre primele 30 de universităţi din lume (conform topului QS): Harvard (locul 3 în lume), University of Oxford (locul 5 în lume), Imperial College London (locul 6 în lume), King’s College London (locul 26 în lume) sau Hong Kong University of Science and Technology (locul 33 în lume) . În plus, vizitatorii vor avea acces la peste 500 de burse oferite de universităţile şi instituţiile de învăţământ prezente la târg.

O oportunitate importantă pentru tinerii interesaţi de studiul în străinătate sunt prezentările şi seminariile ce vor avea loc la RIUF. Acestea sunt sesiuni de 45 de minute de dialog în care participanţii pot afla informaţii mai bogate decât printr-o simplă vizită la stand. În cadrul workshop-urilor vor fi prezentate informaţii despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre faciltăţile oferite de universităţi pentru studenţi, despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, dar şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care universităţile îşi ajută absolvenţii să aleagă domeniul potrivit. Mai mult, Harvard University, Imperial College London şi Hong Kong University of Science and Technology vor susţine prezentări despre studiul la o universitate de prestigiu din lume. Locurile sunt limitate şi sunt disponibile în urma unei înregistrări în prealabil pe site.

Sunt ultimele zile pentru înscrieri la Spot Admissions! În urma pregătirii unui set de documente şi a unui interviu de 15 minute, participanţii au şansa de a fi admişi pe loc. Termenul limită de trimitere al documentelor diferă în funcţie de oraşul în care va fi susţinut interviul. Mai multe detalii pot fi găsite la următorul link.

Pentru că după vizitarea multitudinii de standuri se instalează oboseala, la RIUF va fi disponibil şi o zonă de relaxare pentru participanţi, în care se pot odihni şi gândi la noi întrebări despre studiul internaţional, la care au nevoie de răspunsuri. În plus, la eveniment va fi organizată şi o tombolă cu premii oferite de Terra Park, Okian şi Farmec pentru vizitatorii care vor oferi feedback prin completarea unui formular.

Pentru a maximiza beneficiile participării la RIUF, vizitatorii sunt sfătuiţi să se pregătească din timp, accesând ghidul de pregătire disponibil pe site-ul evenimentului, www.riuf.ro.