Municipiul Iaşi găzduieşte un parteneriat transfrontalier în domeniul educaţiei

Un număr de 46 de inspectori, directori, responsabili cu educaţia din Republica Moldova sunt prezenţi la Iaşi până pe 3 noiembrie, în cadrul unui parteneriat transfrontalier încheiat între Inspectoratul Şcolar General al Judeţului Iaşi şi Direcţia Generală pentru Educaţie, Tineret şi Sport Chişinău.
Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, a declarat presei că tema parteneriatului este “Activităţile educative şcolare şi extraşcolare – abordări didactice şi manageriale în contextul provocărilor actuale”.

“Scopul asumat de instituţiile partenere este de a experimenta modele complementare de implicare a sistemelor de învăţământ din România şi Republica Moldova în susţinerea activităţii educative formale şi nonformale, care să dezvolte oportunităţi de identificare a unor valori comune, tradiţii şi bune practici, de colaborare reală şi eficientă între partenerii provenind din medii educaţionale diferite, de contact cu personalităţi din lumea ştiinţifică, culturală şi decizională”, a explicat Sabina Manea.

Conform acesteia, proiectul include şi o excursie de studiu în nordul Moldovei, schimburi de experienţă între cadrele didactice şi directorii şcolilor din Chişinău şi Iaşi – Colegiul Naţional “C. Negruzzi”, Colegiul Naţional, Colegiul Naţional “E. Racoviţă” – în vederea promovării exemplelor de bună practică din învăţământul ieşean pe plan internaţional, o întâlnire de lucru la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, coordonată de prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspector Şcolar General, privind prezentarea instituţiei, a domeniilor de activitate, precum şi a priorităţilor şi a strategiilor de susţinere a educaţiei nonformale.

De asemenea, în program mai sunt incluse o masă rotundă la Palatul Copiilor Iaşi, un spectacol susţinut de elevii şi profesorii acestuia iar de data de 2 noiembrie va fi un stagiu de formare continuă la Casa Corpului Didactic Iaşi. AGERPRES