UMF Cluj-Napoca găzduieşte conferința ştiinţifică “Reabilitarea orală în contextul medico-social contemporan”

umf cluj.jpgUniversitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” – Cluj-Napoca în parteneriat cu Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea “Johan Wolfgang Goethe” – Centrul Medical, Departamentul de Chirurgie Orală, Cranio-Maxilofacială, sub coordonarea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” – Iaşi implementează începând cu data 1 ianuarie 2011 proiectul cu titlul “Centru de formare specialiști şi resurse în reabilitare orală”.

În cadrul acţiunilor prevăzute pentru anul în curs, în perioada 15-16 noiembrie are loc Conferința științifică cu titlul “Reabilitarea orală in contextul medico-social contemporan”.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate conferinte şi expuneri tematice din domeniul reabilitării orale. Vor sustine prelegeri :

Prof. Dr. Grigore Baciut

Prof. Dr Mihaela Baciut

Prof. Dr Radu Septimiu Câmpian

Conf .Dr. Mariana Constantiniuc

Conf .Dr. Ada Deleanu

Prof . Dr. Norina Forna

Asist univ Dr.Aranka Ilea

Sef. L Dr. Viorica Tarmure

Evenimentul are ca obiectiv promovarea conceptului de interdisciplinaritate în medicinadentară, respectiv abordarea holistică a pacienţilor, luând în considerare toate bolile acestora, susceptibilitaţile şi tratamentele medicale efectuate sau aflate in curs. Acest mod de abordare a pacienţilor este menit sa reduca riscul de malpraxis in stomatologie.

Beneficiile programului se vor reflecta in creşterea calitaţii actului medical , ca o premisa a implementarii unor standarde actuale in managementul calitaţii in medicina dentara.