Studenţii Universităţii “Danubius” din Galaţi, faţă în faţă cu fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu

funeriu daniel3.jpgPe 1 noiembrie, în Aula Magna a Universităţii “Danubius” a avut loc o dezbatere pe tema educaţiei dintre comunitatea academică danubiană şi fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu.

Învăţaţi în străinătate dar întoarceţi-vă acasă! Este mesajul adresat de invitatul Universităţii “Danubius” tinerilor studenţi români, îndemn care a deschis prezentarea selecţiei Erasmus studenţilor danubieni care a avut loc în Aula Magna.

Trei calităţi, un singur om, mai multe răspunsuri

Cercetător ştiinţific, europarlamentar şi fost ministru al educaţiei, sunt calităţile – cheie ale lui Daniel Funeriu, care a oferit ocazia perfectă studenţilor danubieni de a găsi răspunsuri la orice întrebări privitoare la cadrul juridic care a născut atâtea controverse, Legea nr. 1/ 2011 – legea educaţiei naţionale, lege adoptată în perioada mandatului.

În prezent, Daniel Funeriu este membru al Parlamentului European (Comisia de cultură, educaţie şi media), în grupul de experţi pentru elaborarea “Strategiei cercetării din România între 2007 şi 2013, team – leader la Marie Curie Excellence, Technical University Munchen (Universitate clasată pe prima poziţie în Germania) şi Principal Investigator în cadrul IGGSE (International Graduate School of Science and Engineering, Technical University Munchen), dar şi vicepreşedinte în Comisia Prezidenţială pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniile Educaţiei şi Cercetării din România.

Aflaţi în febra pregătirilor pentru Ziua Internaţională a Studenţilor, sărbătorită pe data de 17 noiembrie, rezultatele acestei întâlniri pot aduce un plus de inspiraţie pentru studenţii danubieni din perspectiva activităţilor studenţeşti planificate pentru această zi.