Reuniune dedicată managementului modern al grădinilor zoologice, la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj_.jpgInteracţiunea dintre om şi animalele sălbatice şi modul de administrare a unei grădini zoologice moderne au fost discutate în cadrul unei reuniuni cu participare internaţională, care se desfăşoară, începând de marţi, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Institutul de Cercetare a Interacţiunii Om-Animal (ICIOA) al Grădinii Zoologice din Turda, în colaborare cu USAMV şi Universitatea “Babeş-Bolyai”, iar programul manifestărilor include ateliere de lucru şi mese rotunde pe teme referitoare la comportamentul animalelor, terapia asistată, managementul modern al grădinilor zoologice şi bunăstarea animalelor dintr-un parc cu vieţuitoare sălbatice îngrijite de om. O sesiune este dedicată unor aplicaţii practice de dresaj al animalelor, prin tehnica întăririi pozitive a comportamentelor.

În cadrul reuniunii de la Cluj-Napoca s-a desfăşurat şi întâlnirea anuală a membrilor Federaţiei Grădinilor Zoologice şi Acvariilor din România. Conf. univ. dr. Alina Rusu de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UBB, preşedintele comitetului de organizare a manifestării, a precizat că datorită sprijinului financiar acordat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) din subordonarea Ministerului Educaţiei, reuniunea se bucură de participarea unor specialişti de renume mondial din Austria, Ungaria, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Philippine, în domeniul terapiei asistate la animale.

Cu prilejul acestei manifestări, la USAMV este deschisă expoziţia de fotografie “Animale şi Oameni”, cu lucrări semnate de Andrei Mihalca, Sebastian Vaida şi Septimiu Bizo, iar un grup de studenţi de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei va prezenta un spectacol artistic intitulat “Cântece despre oameni şi animale”. AGERPRES