Universitatea “Danubius” din Galaţi deschide prima pagină a “The Bulletin of Arcadia”

pusca_michael.jpgPe prima pagină a ziarului Universităţii Arcadia SUA, “The Bulletin of Arcadia”, a fost publicat un impresionant reportaj despre colaborarea dintre cele două universităţi. Pe scurt, reportajul surprinde momente importante ale colaborării celor două universităţi. Este suficientă o lectură în diagonală a materialului şi deja am reţinut cuvintele – cheie: onoare, privilegiu, forţă şi cea mai potrivită alegere: Danubius.

Prorectorul Universităţii Arcadia SUA, Steve O. Michael, a fost numit curator al Universităţii “Danubius”, cea mai bine cotată universitate privată din România. Domnia sa devine astfel primul membru internaţional al conducerii universităţii.

Într-o scrisoare adresată lui Steve O. Michael, Rectorul Universităţii “Danubius”, Andy Puşcă, afirmă: “De-a lungul colaborării noastre în ultimii zece ani, am apreciat calităţile şi devotamentul tău în asigurarea evoluţiei şi dezvoltării universităţii noastre, ceea ce ne-a oferit plăcerea unică de a te invita să faci parte din conducerea Universităţii Danubius. …Suportul vast şi necondiţionat pe care ni l-ai oferit a permis o colaborare la cel mai înalt nivel între comunităţile academice pe care le reprezentăm”.

Steve O. Michael, considerând Universitatea Danubius “o forţă majoră a învăţământului superior nu doar în România ci şi în Regiunea Est – Europeană”, răspunde pozitiv invitaţiei pe care o primeşte ca pe „o mare onoare şi un privilegiu de a susţine studenţii, facultăţile, întreaga comunitate danubiană şi colaboratorii”.

Carl (Tobey) Oxholm III, Preşedintele Universităţii Arcadia, declară: “Nu îmi pot imagina o alegere mai potrivită pe care Prorectorul universităţii Arcadia, Dr. Michael, putea să o facă de a deveni primul membru internaţional în conducerea Universităţii Danubius. Steve a fost solicitat frecvent de către Consiliul American al Educaţiei să coordoneze numeroase iniţiative ale acestui Consiliu în SUA, fiind un lider activ al managementului educaţional, numărându-se printre puţinii lideri care înţeleg atât importanţa cât şi modul în care funcţionează educaţia globală. Acestea vor conduce spre o mai strânsă colaborare pentru a crea punţi de excelenţă în beneficiul facultăţii şi studenţilor noştri”.

Anul trecut, conducerea Universităţii “Danubius” a primit cu braţele larg deschise douăzeci de studenţi ai Universităţii Arcadia cu ocazia primului Curs Honors Cultural Crossover and Change. Steve O. Michael a însoţit studenţii americani în această experienţă şi a semnat un memorandum cu Danubius în vederea dezvoltării unor noi programe academice, primul dintre acestea fiind Masteratul Internaţional în Administrarea Afacerilor (IMBA) pentru care cele două universităţi au încheiat deja un parteneriat. Acest program a fost gândit astfel încât să susţină comunitatea de afaceri românească în a face faţă provocărilor pieţelor internaţionale în contextul globalizării.