Premii în valoare de 374.000 lei acordate pentru 489 de elevi şi profesori, în cadrul Galei Învăţământului Băcăuan

gala_inv_bacauan.jpgUn număr de 489 de elevi, studenţi şi profesori care în anul şcolar anterior, 2011-2012, au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare şi în activitatea educativ-didactică au fost recompensaţi, luni, cu premii în valoare totală de 374.000 de lei în cadrul celei de a VI-a Gale a Învăţământului Băcăuan, eveniment organizat de Consiliul municipal şi Primăria oraşului.

Elevii şi studenţii premiaţi primit, fiecare, sume cuprinse între 100 şi 2.500 lei, iar profesorii îndrumători au fost recompensaţi cu sume cuprinse între 200 şi 2.500 de lei fiecare.
Premiile, înmânate de primarul Romeo Stavarache şi invitatul special la manifestare, actorul Mircea Albulescu, s-au acordat pe mai multe categorii, reflectând importanţa succesul obţinut de laureaţi.

Astfel, elevii şi profesorii lor îndrumători care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale au fost recompensaţi cu câte 2.500 de lei, suma totală atingând 119.200 lei. Cei ce au absolvit clasa a VIII-a în anul şcolar 2011-2012 cu media generala 10 au primit câte 500 de lei fiecare, fondul de premiere ridicându-se la 37.000 de lei, iar celor mai buni elevi în anul şcolar 2011-2012 din fiecare liceu/colegiu din municipiul Bacău li s-au acordat câte 1000 de lei, valorând în total 15.700 lei. Directorii de grădiniţe, şcoli având clasele I-VIII, licee, colegii băcăuane care s-au evidenţiat în managementul educaţional şi dezvoltare instituţională în anul şcolar trecut au primit sume în bani în valoare totală de 44.600 de lei, iar fondul de premiere acordat pentru profesorii din şcoli având clasele I-VIII, licee şi colegii care au obţinut cele mai bune rezultate în promovarea proiectelor şi parteneriatelor educaţionale în folosul comunităţii băcăuane în anul şcolar 2011-2012 atingând suma de 17.700 lei.

Au fost recompensaţi, la rândul lor, elevii şi profesorii lor îndrumători de la Palatul Copiilor care au obţinut premii la nivel naţional şi internaţional în anul şcolar trecut, suma totală acordată fiind de 10.200 lei. Cei mai buni 4 studenţi în anul universitar 2011-2012 de la Universitatea “Vasile Alecsandri” şi Universitatea “George Bacovia” au primit, fiecare, câte 1.500 lei fiecare.

Gala Învăţământului Băcăuan a avut loc după ce la finalul lunii noiembrie s-a finalizat, în municipiu, acţiunea de acordare a burselor şcolare de către Consiliul Local în cadrul programului “Cine are carte are parte!” iniţiat de Primăria Bacău în urmă cu şase ani.

Primesc burse şcolare acordate de administraţia locală în acest an 3.000 de elevi performeri din 33 de şcoli şi colegii din municipiul Bacău. Efortul financiar suportat de la bugetul local pentru premierea elevilor se ridică la 2.000.000 de lei. Bursele se acordă semestrial şi sunt împărţite în burse de excelenţă, în valoare de 100 lei/lună, burse de performanţă, în valoare de 75 lei/lună, şi burse de merit, în valoare de 50 lei/lună.

“Municipiul Bacău este printre puţinele din ţară în care performanţa educaţională este recunoscută public şi recompensată. Administraţia locală pune educaţia pe primul plan”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Romeo Stavarache. Potrivit acestuia, “investiţiile realizate în ultimii ani de municipalitate atât în infrastructura şcolară, cât şi în stimularea elevilor, prin acordarea, pe parcursul unui an şcolar de burse lunare celor mai buni 3.000 de elevi din şcolile şi liceele băcăuane, dar şi premiile înmânate de şase ani în cadrul unei Gale speciale performerilor din învăţământul municipiului, au determinat ca numărul elevilor băcăuani premiaţi la concursurile interne şi internaţionale să crească simţitor”.

“Pentru că bursele şcolare şi premiile stimulează în mod evident performanţa şi competiţia, municipalitatea va menţine şi în anul următor numărul şi recompensele acordate elevilor băcăuani”, a mai precizat primarul Stavarache. AGERPRES